• News

Solar & Storage Live KSA Yeşil Şirketleri Öne Çıkarıyor

Riyad'da düzenlenen Solar & Storage Live KSA etkinliği, krallığın daha sürdürülebilir uygulamaları benimseme çabalarında önemli bir adıma işaret ediyor.
Makale Özeti:
  • Suudi Arabistan kısa süre önce, güneş enerjisi ve depolama çözümlerindeki önde gelen gelişmeleri tartışmak üzere sektör profesyonellerini bir araya getiren Solar & Storage KSA Etkinliğine ev sahipliği yaptı.
  • Etkinlikte Çinli sabit batarya üreticisi Hithium ile yerel ortak MANAT arasındaki ortak girişimin tanıtımı da yapıldı. Bir diğer dönüm noktası ise küresel teknoloji şirketi Fluke'un 283 FC dijital multimetresini tanıtması oldu.
  • Bu kilometre taşları, Suudi Arabistan'ın krallıkta sürdürülebilirliği artırmaya yönelik daha geniş hedefini destekleyen etkinlik sırasında elde edilen başarılardan sadece birkaçı.

Suudi Arabistan, güneş enerjisine milyarlarca dolar yatırım yapma planıyla yenilenebilir enerji alanında dalgalar yaratıyor. Yakın zamanda düzenlenen Solar & Storage Live KSA etkinliği Riyad krallığın iddialı planlarının altını çizdi. Buna paralel olarak Suudi Arabistan şunları hedefliyor artış güneş enerjisi kapasitesini 2030 yılına kadar 130 GW’a (gigawatt saat) çıkaracak. Bu devasa yatırım, krallığın sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığının altını çiziyor. Fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak için güneş enerjisinden yararlanmaya odaklanılıyor. Ayrıca, Suudi Arabistan’ın vizyonu büyük ölçekli güneş enerjisi projelerini ve yenilikçi enerji depolama çözümlerini içermektedir. Genel olarak bu girişimler, Vizyon 2030’un ekonomik çeşitlendirme ve çevre yönetimini vurgulayan daha geniş hedefleriyle uyumludur.

Solar & Storage Live KSA Etkinliği Hakkında

Solar & Storage Live KSA etkinliği 15-16 Ekim 2024 tarihlerinde Riyad’da gerçekleşti. Krallıkta türünün en büyüğü olan bu etkinlikte çığır açan güneş ve yenilenebilir enerji projeleri sergilendi. Sektör profesyonelleri, güneş enerjisi teknolojisi ve enerji depolamadaki gelişmeleri tartışmak üzere Riyad Front Sergi ve Konferans Merkezi’nde bir araya geldi. Ayrıca etkinlik, krallığın yenilenebilir enerji gündemini ileriye taşıyan bir işbirliği ve yenilik platformu olarak hizmet etti.

Hithium’un Ortak Girişimi

Etkinlikte öne çıkan önemli bir nokta da ortak girişim Çinli sabit batarya üreticisi Hithium ile yerel ortak MANAT arasında bir anlaşma imzalandı. Suudi Arabistan’da 5GWh kapasiteli bir akü fabrikası kurmayı planlıyorlar. Bu tesis, krallığın yenilenebilir enerji altyapısını desteklemede önemli bir rol oynayacak. Ortaklık, batarya enerji depolama sistemleri (BESS) ile enerji depolama yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu gelişme, krallığın yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adımdır. Hithium MEA Bölgesi Genel Müdürü Sean Sun, “MANAT ile ortaklığımız, Hithium’un güçlü yerel ilişkiler geliştirme ve bölgenin uzun vadeli kalkınma hedeflerini ilerletme konusundaki kararlılığının altını çiziyor” dedi.

Fluke’un yeni multimetresi Solar & Storage Live KSA’da

Bu arada, küresel bir teknoloji şirketi olan Fluke, özellikli kompakt ve profesyonel elektronik test ve ölçüm araçları serisini tanıttı. Buna, doğru ve güvenilir sonuçlarıyla güvenliği artıran ve verimliliği yükselten yeni 283 FC dijital multimetre de dahildir. Fluke Corporation EMEA Başkanı Paul Feenstra, “EMEA’daki güneş enerjisi pazarı hızla büyümeye devam ettikçe, yüksek voltajlı kurulumlarda hem güvenlik hem de verimlilik sağlamak çok önemli hale geliyor” dedi. “Fluke 283 FC ve 283 FC Kablosuz Akım Pensi gibi araçlarla, güneş enerjisi uzmanları bir yandan büyük ölçekli projelerin karmaşıklığını aşarken bir yandan da gelişen yasal gerekliliklerin bir adım önünde yer alabiliyor” diye ekledi. “İş akışlarını kolaylaştırarak ve hassasiyeti artırarak, sadece bugünün talebini karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda sektörü güvenilirlik ve güvenliğin tartışılmaz olduğu bir geleceğe hazırlıyoruz.”

Ekonomik ve çevresel etki

Suudi Arabistan’ın güneş enerjisi yatırımının ekonomik faydaları, binlerce kişiye istihdam yaratacak girişimlerle birlikte oldukça büyüktür. Dahası, çevresel etkisi de önemli. Fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılması karbon emisyonlarını azaltarak küresel iklim değişikliğinin hafifletilmesine katkıda bulunacaktır. Geleceğe bakıldığında, Suudi Arabistan’ın yenilenebilir enerji projelerini genişletmek için iddialı planları var. Gelecekteki gelişmeler arasında güneş enerjisi kapasitesinin artırılması ve gelişmiş enerji depolama sistemlerinin entegre edilmesi yer alıyor. Bu çabalar, Suudi Arabistan’ın yenilenebilir enerji alanındaki küresel lider konumunu daha da sağlamlaştıracaktır.

Fotoğraf: X/Solar & Storage Live KSA