• Ticari Vize

Kanada’dan Suudi Ticari Vizesi: Nasıl Başvurulur

Suudi Arabistan'da bir konferansınız veya toplantınız mı var? Kanada vatandaşlarının Suudi ticari vizesini nasıl alabileceklerini öğrenin.
Makale Özeti:
  • Suudi elektronik vizesi veya e-vize, profesyonellerin ve girişimcilerin Suudi Arabistan'daki ticari faaliyetlere katılmalarına olanak tanır.
  • Kanada vatandaşları, Suudi e-vizesi almaya uygun milletler arasındadır.
  • Alternatif olarak, varışta Suudi vizesi veya transit/stopover vize almayı da tercih edebilirler.

Giriş

Küresel iş dünyasında Suudi Arabistan, dünyanın dört bir yanından girişimcileri, yatırımcıları ve profesyonelleri kendine çeken bir fırsat feneri olarak öne çıkıyor. Kazançlı Suudi pazarına girmek isteyen Kanada vatandaşları için Suudi vatandaşlık belgesi almak

ticari vize

önemli bir ilk adımdır.

Suudi Arabistan 2030 yılına kadar dünyanın en iyi seyahat destinasyonlarından biri olmaya hazırlanırken, turizmden iş dünyasına kadar çeşitli faaliyetler gerçekleştirmek isteyen ziyaretçiler için daha erişilebilir hale geldi.

Bu kapsamlı kılavuzda, uygunluk kriterlerinden gerekli belgelere ve başvuru prosedürlerine kadar her şeyi kapsayacak şekilde, bir Kanada vatandaşı olarak Suudi ticari vizesi alma sürecinde size yol göstereceğiz.


Suudi ticari vizesini anlamak

Suudi ticari vizesi, Suudi Arabistan’a ticari amaçlarla seyahat eden kişilere verilen geçici bir izindir. Kanada vatandaşlarının Krallık içinde toplantılara katılmak, müzakerelerde bulunmak veya iş fırsatlarını araştırmak gibi meşru ticari faaliyetlerde bulunmalarına izin verir. Ticari vizenin Suudi Arabistan’da istihdam yetkisi vermediğini unutmamak önemlidir.

Kanada ve Suudi Arabistan’ın diplomatik ilişkilerinin yeniden güçlenmesiyle birlikte yeni bir heyecan verici ticaret ve ticari fırsatlar dalgası ortaya çıkarken, Kanada’dan Suudi ticari vizesi almak için mevcut olan farklı seçenekleri incelemeye değer.

Aşağıdaki bölümde, bunları ilgili uygunlukları, geçerlilikleri, başvuru süreçleri, gereksinimleri ve daha fazlasıyla birlikte inceleyeceğiz.

Seçenek 1: Suudi e-vizesi

Seyahat edenlerin Kanada’dan Suudi ticari vizesi alabilmelerinin en basit ve en kolay yolu Suudi elektronik vizesi/e-vizesi veya varışta vize almaktır. Bu konudaki en güzel şey, Suudi e-vizesinin ziyaretçilerin iş, turizm, tıbbi tedavi, aile ve arkadaş ziyaretinden Umre yapmaya kadar çeşitli amaçları gerçekleştirmelerine izin vermesidir. Neyse ki Kanada vatandaşları Suudi e-vizesi ve varışta vize almaya uygun kişiler arasında yer alıyor.

Uygun uyrukların (uygun ülkelerden çifte vatandaşlar dahil) yanı sıra, ABD, AB veya Birleşik Krallık’ta daimi ikamet edenler; ziyaret vizesi sahipleri (Schengen, ABD, Birleşik Krallık); ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinde (Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri) ikamet edenler de Suudi e-vizesi veya varışta vize için uygundur.

Uygulama

Uygun bir çifte vatandaşsanız veya ABD, Birleşik Krallık veya Schengen vizesi sahibiyseniz, tek yapmanız gereken şu adresi ziyaret etmektir

Suudi Arabistan Vizesi

Suudi Arabistan’ın kullanımı kolay portalında bir hesap açın, vize bilgilerinizin yanı sıra kişisel ve pasaport bilgilerinizi girin, sigorta ve vize başvuru ücretlerini ödeyin ve e-vizenin e-posta ile gönderilmesini bekleyin.

Gereksinimler

Suudi ticari e-vizesine başvurmak için aşağıdakilere ihtiyacınız olacaktır:

  • En az 6 ay geçerliliği olan pasaport
  • Beyaz arka planlı dijital vesikalık fotoğraf (JPG, JPEG, PNG, GIF veya BMP dosya formatlarında; 100 KB’den büyük olmayan ve 200×200 piksel boyutunda)
  • Tamamlanmış başvuru formu
  • Sağlık sigortası
  • Davet mektubu

Ticari e-vize için davet mektubu ile veya davet mektubu olmadan başvurma seçeneği sunulacağını unutmayın. Davet mektubunuz varsa, davet mektubu numarasını ve sponsorunuzun veya Suudi Arabistan’daki davet eden kuruluşun pasaport veya Iqama (oturma izni) numarasını belirtmeniz gerekir. Davet mektubu ayrıca davet eden şirketle ilişkinizi kanıtlamalı ve davetin iş amacını açıklamalıdır.

Davet mektubu olmadan ticari e-vize başvurusunda bulunacaksanız, vize başvuru formunda işinizle ilgili bilgileri not ettiğinizden emin olun.

Geçerlilik

Suudi ticari e-vizesi verildiği tarihten itibaren bir yıl süreyle geçerli olacak ve birden fazla giriş için geçerli olacaktır. Kaldığınız süre boyunca Schengen vizeniz geçerli olduğu sürece Suudi Arabistan’da toplam 3 ay veya 90 gün kalabilirsiniz. Suudi e-vizesi aldıktan sonra uzatılamayacağını unutmayın.

Vize ücretleri

Suudi ticari e-vizesi için ücretler aşağıdakileri içerir:

  • 80 $ vize ücreti (iade edilebilir)
  • 10,50 $ Visa Dijital Hizmet Ücreti (iade edilmez)
  • 10,50 $ Sigorta Dijital Hizmet Ücreti (iade edilmez)
  • Sigorta ücretleri (seçilen sigorta şirketine bağlı olarak)

Ödeme, uluslararası bir banka veya kredi kartı ile Suudi Riyali cinsinden yapılmalıdır. E-vizenin reddedilmesi durumunda vize ücretlerinin iade edilmeyeceğini unutmayın.

İşlem süresi

Online vize başvuru formunuzu doldurduğunuza göre artık bekleme zamanı. İşlem süresi bir ila iki iş günü arasında sürebilir. KSA Visa’dan bir e-posta aldığınızda vizenizin onaylanıp onaylanmadığını öğreneceksiniz.

Suudi vizenizin geçerliliğini kontrol etme

Vizenin geçerlilik süresi pasaportunuzdaki vize üzerinde gösterilecektir. Bu, vizenizin hala geçerli olup olmadığını kontrol etmeniz için en kolay yoldur. Vizenizi hala kullanıp kullanamayacağınızı kontrol etmek için son kullanma tarihine bakın.

Bunun yanı sıra, Suudi vizenizin geçerliliğini kontrol etmenin başka yolları da vardır. İşte genel bir bakış:

  1. Muqeem portalı
    Suudi vizenizin geçerliliğini kontrol etmenin kolay bir yolu

    Muqeem portalı

    . Sadece vize numaranızı girin ve platform vizenizin geçerliliğini gösterecektir. Vize numaranızı Iqama numaranızla (Suudi vatandaşıysanız geçerlidir), pasaport numaranızla, adınızla, doğum tarihinizle, Iqama son kullanma tarihinizle veya vize son kullanma tarihinizle çapraz eşleştirmeyi de seçebilirsiniz Muqeem portalının yakında yerini

    https://vv.muqeem.sa/#/

    çıkış ve dönüş vizelerini onaylayacaktır.
  2. Absher portalı
    Suudi Arabistan’da ikamet ediyorsanız, vizenizin geçerliliğini şu yolla da kontrol edebilirsiniz

    Absher portalı

    . Vize numaranızı, sponsorunuzun kimlik numarasını (varsa) ve vizeyi veren makamı girmeniz yeterlidir.
  3. MOFA web sitesi
    Suudi vizenizin geçerliliğini kontrol etmenin bir başka yolu da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’dır (MOFA)

    web sitesi

    . Sadece MOFA’nın Vize hizmetleri platformu ve Sorgulama alanını bulun, “Vize belge numarasını seçin, vize numaranızı ve pasaport numaranızı belirtin, ardından uyruğunuzu ve Captcha için resim kodunu girin. Doğrulandıktan sonra Suudi vizenizin durumunu göreceksiniz.


Seçenek 2: Varışta vize

ABD vatandaşlarının ve daimi ikamet edenlerin (ABD yeşil kart sahipleri) yararlanabileceği bir sonraki kolay ve uygun seçenek, yabancı uyruklu bir kişinin bir ülkeye girişinde verilen varışta vizedir. Suudi vizesi almak için hızlı ve kolay bir yol olsa da, havaalanında herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için Suudi e-vizesine önceden başvurmanın daha pratik olabileceğini unutmayın.

E-vizeye benzer şekilde, uygun vatandaşlığa sahip olanlar (çifte vatandaşlar dahil); aktif ABD, Birleşik Krallık veya Schengen ziyaret vizesine sahip olanlar; ABD, Birleşik Krallık veya AB’de daimi ikamet edenler ve KİK vatandaşları veya sakinleri varışta Suudi vizesinden yararlanabilirler.

Suudi giriş limanında ziyaretçiler, varışta vize almak için self-servis e-kiosk kullanabilir veya özel bir pasaport kontrol masasına başvurabilirler. Bir sağlık sigortası sağlayıcısı seçmeden ve vize ücretlerini ödemeden önce kişisel bilgilerinizi, pasaport bilgilerinizi ve konaklama detaylarınızı sağlayın. Bilgilerinizde herhangi bir sorun olmadığını varsayarsak, Suudi varış vizenizin verilmesi yalnızca 5 ila 30 dakika sürer.

Varışta Suudi vizesi, veriliş tarihinden itibaren 1 yıl süreyle geçerlidir. Varışta çok girişli vize, verildiği tarihten itibaren 1 yıl süreyle geçerlidir. Yolcunun en fazla 90 gün kalmasına izin verir.


Sıkça Sorulan Sorular

Kanada’dan Suudi ticari vizesinin nasıl alınacağına ilişkin temel bilgileri paylaşmış olsak da, genel olarak Suudi ticari vizeleri hakkında aklınızda başka sorular olabilir. Aşağıda, yukarıda belirtilmeyen belirli konulara ilişkin yanıtlar yer almaktadır.

Suudi ticari vizemi nasıl iptal edebilirim?

Bir vize verildikten sonra, vize ücretleri iade edilemez ve iptal edilemez. Bir ticari vizeyi düzenlenmeden önce iptal etmek isterseniz, otomatik bir geri ödeme talebi gönderilecek ve 45-60 iş günü içinde işleme alınacaktır.

Suudi Arabistan’da ticari vize ile çalışabilir miyim?

Hayır, Suudi Arabistan’da ticari vize ile çalışamazsınız. İş vizesi, çalışma vizesinden farklıdır. Suudi Arabistan’da yasal olarak çalışabilmeniz için çalışma vizesi gerekirken, iş vizesi Suudi Arabistan’da ticari faaliyetlerde bulunmanıza izin verir.

Suudi ticari vizem varsa bir iş konferansına ne kadar süreyle katılabilirim?

Konferanslara katılmak için belirli bir süre yoktur. Sadece herhangi bir iş sözleşmesi imzalamadığınızdan emin olun.

Suudi iş ziyareti vizesi kapsamında izin verilen ticari faaliyetlere ilişkin herhangi bir kısıtlama var mı?

Suudi iş ziyareti vizesi ziyaretçilerin Krallık içinde işle ilgili meşru faaliyetlerde bulunmalarına izin verirken, iş aramaktan, herhangi bir yasadışı faaliyette yer almaktan veya yetkisiz iş faaliyetlerine girmekten kaçınmaları gerekir.

Suudi ticari ziyaret vize başvurum reddedilirse ne yapmalıyım?

Suudi iş ziyareti vize başvurunuz reddedilirse, karara itiraz etme veya Suudi yetkililer tarafından tespit edilen sorunları ele aldıktan sonra yeniden başvurma seçeneğiniz olabilir. Reddin nedenleri ve izlenecek uygun yol konusunda büyükelçilik veya konsolosluktan rehberlik almanız tavsiye edilir.

Ticari e-vize başvurumun durumu “başvuru sahibi ile beklemede” diyor. Bu ne anlama geliyor?

Bu, başvurunuzda bazı bilgilerin eksik olduğu veya dijital pasaport fotoğrafınızda bir sorun olduğu anlamına gelir.


Sonuç

Kanada’dan Suudi ticari vizesi almak, Krallığın gelişen ekonomisindeki fırsatları keşfetmek isteyen girişimciler, yatırımcılar ve profesyoneller için çok önemli bir adımdır.

Kanada vatandaşları, uygunluk kriterlerini anlayarak, başvuruyu özenle hazırlayarak ve süreci etkili bir şekilde yönlendirerek Kanada’dan Suudi ticari vizesi alma ve Suudi Arabistan’da başarılı bir iş girişimine başlama şanslarını en üst düzeye çıkarabilirler.

Sorunsuz ve sorunsuz bir başvuru süreci sağlamak için Suudi yetkililer tarafından yayınlanan en son vize gereklilikleri ve yönergeleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Kanada’dan Suudi ticari vizesinin nasıl alınacağı hakkında daha fazla bilgi için KSA Visa adresini ziyaret edin.